Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

 Αίθουσα Β' - Μαγικό Μουσείο Παιχνιδιών

Ταξιδεύοντας με τα παιχνίδια

Μόνιμη έκθεση παιχνιδιών με τίτλο «παίζοντας με ξεχασμένα κουρδιστά τσίγκινα παιχνίδια», Τα εκθέματα είναι ευγενική δωρεά του Δημάρχου, κ. Γιάννη Μπουτάρη, «κούκλες και κουκλόσπιτα» με εκθέματα δωρεές και παραχωρήσεις φίλων αγαπημένων του Μουσείου και τέλος «Θεσσαλονικείς παιχνιδοκατασκευαστές», αφιέρωμα στους Θεσσαλονικείς κατασκευαστές παιχνιδιών.


Πίνακες με Ιστορία, Παιχνίδι Φαντασία!

Όμορφοι πίνακες γεμάτοι ζωή, παιχνίδια και χρώματα καλούν τα παιδιά να παίξουν μαζί τους, να βρουν τα παιχνίδια και να συνθέσουν δικά τους πρωτότυπα έργα. Οι μικροί ζωγράφοι θα δουλέψουν με χρώματα και φαντασία δημιουργώντας το δικό τους φαντασιακό κόσμο των παιχνιδιών!

Τα παιχνίδια ζωντανεύουν

Διαδραστικό εργαστήρι περιπλάνησης αφιερωμένο στα παλιά νοσταλγικά παιχνίδια. «Οι βιτρίνες άνοιξαν και τα παιχνίδια ζωντάνεψαν...
Τσίγκινα ζωάκια, κούκλες και στρατιωτάκια
βγήκαν βόλτα με βαρκάκια, κούρσες και αεροπλανάκια!»
μ’ ένα μαγικό βαλιτσάκι στο χέρι πετάμε με τα φτερά της φαντασίας σε Χώρα Μαγική !!! Προσγειωνόμαστε στο Μαγικό Κόσμο των Παιχνιδιών του Μουσείου και ανακαλύπτουμε τα κρυμμένα μυστικά της Παιχνιδοχώρας !!!
Το ταξίδι στον κόσμο των παιχνιδιών ξεκινά… Οι βιτρίνες άνοιξαν και τα παιχνίδια ζωντάνεψαν… Πρώτη στάση στη χώρα των τσίγκινων παιχνιδιών, παίζουμε μαζί τους και μαθαίνουμε διαδραστικά την ιστορία τους..Επόμενη στάση στα Μαγικά Κουκλόσπιτα… .ανακαλύπτουμε τα κρυμμένα μυστικά των παλιών παιχνιδιών… η περιπλάνηση τελειώνει παίζοντας παιχνίδια με οδηγό τον πίνακα του Πήτερ Μπρέγκελ που απεικονίζει ομαδικά και ατομικά παιχνίδια!

Museum Autumn Skills

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 4-12 ετών στο μουσείο μας κατά την περίοδο 2 Σεπτεμβρίου μέχρι 10 Σεπτεμβρίου!

Άθληση, Εικαστικά, Αγγλικά, Τέχνη, Ιστορία, Κηπουρική, Πειράματα, Χορός, Επιτραπέζια, Κόμικς!

Περισσότερα...

Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν

Παρουσίαση Μουσείου 360ᵒ

Ενημερωτικό Δελτίο

Πατήστε "Εγγραφή" και εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε αυτόματες ενημερώσεις για νέα και εκδηλώσεις του Π.Μ.Θ.

Μέλος του
icom

Η ιστοσελίδα υλοποιήθηκε με τη συνεργασία:
Invent City College

facebook icon instagram