Ημερίδες

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γονείς & φίλοι του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης,

Εφαρμόζοντας την εγκύκλιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία κοινοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, σας ανακοινώνουμε ότι το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης αναστέλλει την λειτουργία του έως και τις 26 Απριλίου 2020.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τους ακόλουθους συνδέσμους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού:
Ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
Πλήρης αναστολή της εξυπηρέτησης του κοινού

Έκθεση Ζωγραφικής «Περί αθυρμάτων ο λόγος ΙΙ»

Έκθεση Ζωγραφικής «Περί αθυρμάτων ο λόγος ΙΙ»

Από Μάϊος 04, 2019 12:00 εώς Μάϊος 31, 2019 18:00 Αποθήκευση στο ημερολόγιο

Τοποθεσία Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας Κλεάνθους 57

Έκθεση Ζωγραφικής «Περί αθυρμάτων ο λόγος ΙΙ»
του Μιχαήλ Βακαλούλη (Vakas)

Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης - Δ΄ Δημοτική Κοινότητα
Σάββατο 4 Μαΐου στις 12:00 μ.μ.

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 και στις 12:00 το μεσημέρι, η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Λαρισαίου εικαστικού Μιχαήλ Βακαλούλη (Vakas) στις εγκαταστάσεις του Κέντρο Πολιτισμού της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Γρηγορίου Λαμπράκη με Κλεάνθους 57). Η εικαστική αυτή έκθεση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει την νέα του θεματική ενότητα επηρεασμένος από μαρτυρίες παλαιών παιχνιδιών.

Η κα Ειρήνη Κουτσούδη πρόεδρος του Μουσείου αναφέρει στο προλογικό σημείωμα του καλαίσθητου επετειακού τεύχους: Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με πολλή χαρά παρουσιάζει την έκθεση του πολυβραβευμένου εικαστικού κυρίου Μιχαήλ Βακαλούλη, με τίτλο "Περί αθυρμάτων λόγος II". Η έκθεση φιλοξενείται στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης, στους οποίους στεγάζεται το μουσείο. Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο και ταυτόχρονα, ένας πολιτιστικός φορέας, που ιδρύθηκε στην πόλη μας το 1997, με σκοπό να προσφέρει στα παιδιά γνώσεις, εμπειρίες αλλά και επαφή με την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας. Το θέμα, το οποίο παρουσιάζει ο καλλιτέχνης μέσα από τους πίνακες του, έχει όχι μόνο γνωστικό, αλλά και παιδαγωγικό χαρακτήρα. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τα παλιά παραδοσιακά παιχνίδια και θα έρθουν σε επαφή με μία εποχή, που έχει περάσει αλλά δεν πρέπει να ξεχαστεί, γιατί ο πολιτισμός και η παράδοση μας πρέπει να συνεχίζεται και να αγγίζει τις καρδιές των παιδιών. Τα έργα του καλλιτέχνη, λάδια και ακρυλικά σε καμβά αναβιώνουν σκηνές παιχνιδιών ξεχασμένα στο χρόνο.

Ο κος Γιάννης Χριστάκης, ιστορικός τέχνης, μουσειολόγος- εικαστικός αναφέρει στο τεύχος τα εξής: Στιγμές που είναι συνδεδεμένες με ανεμελιά, φίλους και παιχνίδια κάποιο καλοκαιρινό σούρουπο σε μια αυλή που ευωδιάζει το αγιόκλημα και μοσχοβολά η καρδιά μας. Λόγια του εικαστικού Μιχαήλ Βακαλούλη (vakas), λόγια αυθόρμητα, που ταυτίζονται με την παιδική μας ηλικία, τις ατέλειωτες στιγμές παιχνιδιού, μνήμες που μας δημιουργούν ευχάριστες εικόνες χαράς. Το ίδιο συναίσθημα χαράς και ζεστασιάς μπορούμε να βιώσουμε και στα έργα του καλλιτέχνη. Η εξπρεσιονιστική δομή των έργων του Βακαλούλη, οι αντιθέσεις θερμών και ψυχρών τόνων, η αφαιρετική διάθεση και η απλότητα των σχημάτων ενδυναμώνουν αυτό το συναίσθημα και τελικά μας οδηγούν και μας συνδέουν με το παρελθόν της αυθόρμητης παιδικής μας αθωότητας.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από 4 έως 31 Μαΐου 2019 και στα πλαίσια της έκθεσης θα διεκπεραιωθούν εικαστικά - εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών.


2019-05-04 12:00:00
2019-05-31 18:00:00

Museum Summer Skills

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 4-12 ετών στο μουσείο μας κατά την περίοδο 29 Ιουνίου μέχρι 3 Ιουλίου & από 6 Ιουλίου μέχρι 10 Ιουλίου!

Άθληση, Εικαστικά, Αγγλικά, Τέχνη, Ιστορία, Κηπουρική, Πειράματα, Χορός, Επιτραπέζια, Κόμικς!

Περισσότερα...

Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν

Museum Summer Skill

Ενημερωτικό Δελτίο

Πατήστε "Εγγραφή" και εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε αυτόματες ενημερώσεις για νέα και εκδηλώσεις του Π.Μ.Θ.

Μέλος του
icom

Η ιστοσελίδα υλοποιήθηκε με τη συνεργασία:
Invent City College

facebook icon instagram