Παίζουμε θέατρο….στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Παίζουμε θέατρο….στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Από Οκτώβριος 10, 2014 εώς Δεκέμβριος 14, 2014 Αποθήκευση στο ημερολόγιο

Τοποθεσία Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Grigoriou Lampraki ke Kleanthous, Thessaloniki 543 51, Greece

paidikomouseio@gmail.com

2310913047

εκεί που η φαντασία είναι η πραγματικότητα, το κέφι οδηγός και η δημιουργικότητα αυτοσκοπός...!

Τo θεατρικό εργαστήρι του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης ξεκινά τον Οκτώβριο 2014, με νέα παιδικά τμήματα ηλικίας 5-10 ετών, κάθε Παρασκευή 18.00- 20.00. Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι, μέσω του οποίου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το θέατρο σε θεωρητικό και κυρίως πρακτικό επίπεδο, να γνωρίσουν νέους φίλους και να εργαστούν συλλογικά καθώς και να εμπλουτίσουν τον εσωτερικό τους κόσμο με νέες εμπειρίες. Στόχοι γνωστικοί, συναισθηματικοί και ψυχοκινητικοί εμπλέκονται μεταξύ τους, συμβάλλοντας στη δημιουργία αυτενεργών και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων μέσω της θεατρικής αγωγής, με την ταυτόχρονη ψυχαγωγία τους. Το ταξίδι αυτό αποτελείται από 10 δίωρες συναντήσεις (+1 στην οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της προσπάθειας μας) , οι οποίες παρουσιάζονται αναλυτικότερα παρακάτω:

  • 10/10 Γνωριμία της ομάδας με το θέατρο: Στην πρώτη συνάντηση τα παιδιά γνωρίζονται μεταξύ τους, εισάγονται στην έννοια του θεάτρου, δημιουργούν και παίζουν θεατρικά.
  • 17/10 Γνωριμία με το κουκλοθέατρο: Τί είναι το κουκλοθέατρο; Πώς παίζεται; Πως φτιάχνονται οι κούκλες; Ένα δημιουργικό πρακτικό εργαστήρι που δίνει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Πραγματοποιείται επίσης κατασκευή κούκλας.
  • 24/10 Γνωριμία με το θέατρο της αρχαίας Ελλάδας: Πώς ήταν το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα; Ποιοί έπαιζαν; Τί ιστορίες έλεγαν; Ποιος είναι ο Αριστοφάνης και ο Ευριπίδης; Ένα εργαστήρι που δίνει απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω και συνδυάζεται με κατασκευή αρχαιοελληνικού προσωπείου.
  • 31/10 Μουσικοκινητική αγωγή: Ένα εργαστήριο το οποίο δίνει έμφαση στον ψυχοκινητικό κόσμο των παιδιών. Τα παιδιά θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν, θα ακούσουν και θα παίξουν μουσική, ανακαλύπτοντας διάφορες πτυχές του εαυτού τους.
  • 7/11 Φτιάχνω τη δική μου ιστορία: Όλοι έχουμε από μία ιστορία να πούμε! Και σε αυτήν την συνάντηση θα ακουστούν και θα γραφούν πολλές! Ένα εργαστήρι-ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας και της περιπέτειας.
  • 14/11 Σκηνογραφικές δραστηριότητες: Στα παιδιά έχουν μοιραστεί ρόλοι και με βάση αυτούς δημιουργούν το δικό τους σκηνογραφικό κόσμο. Ένα δημιουργικό εργαστήρι κατά το οποίο τα παιδιά θα στολίσουν το χώρο στον οποίο θα παρουσιάσουν τους ρόλους τους.
  • 21/11 Μουσικοκινητική αγωγή και δημιουργία προσκλήσεων: Μία συνάντηση κατά την οποία τα παιδιά θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν και θα παίξουν μουσική καθώς και θα δημιουργήσουν προσκλήσεις για την παράστασή τους.
  • 28/11 Γνωριμία με το μαύρο θέατρο: Τί είναι το μαύρο θέατρο; Πώς παίζεται; Από που ξεκίνησε; Τα παιδιά έρχονται σε μία πρώτη γνωριμία με το μαύρο θέατρο και επιχειρούν να παίξουν.
  • 5/12 και 12/12 Πρόβες και ετοιμασίες για την τελική παράσταση: Στις δύο τελευταίες συναντήσεις τα παιδιά προβάρουν τους ρόλους που τους έχουν ανατεθεί και ολοκληρώνουν με τρόπο συλλογικό τις εργασίες για την τελική παρουσίαση των αποτελεσμάτων του θεατρικού εργαστηρίου.
  • 14/12 Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του θεατρικού εργαστηρίου.

 

Σας περιμένουμε όλους!!!

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Σταμκόπουλος Πάρης ( Εκπαιδευτικός)


2014-10-10 00:00:00
2014-12-14 23:59:59

Ενημερωτικό Δελτίο

Πατήστε "Εγγραφή" και εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε αυτόματες ενημερώσεις για νέα και εκδηλώσεις του Π.Μ.Θ.

Μέλος του
icom

Η ιστοσελίδα υλοποιήθηκε με τη συνεργασία:
Invent City College

facebook icon instagram