Α' εκπαιδευτικό Εργαστήρι Ρομποτικής

Α' εκπαιδευτικό Εργαστήρι Ρομποτικής

Από Μάρτιος 15, 2014 12:00 εώς Μάρτιος 15, 2014 15:30

Τοποθεσία Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Grigoriou Lampraki ke Kleanthous, Thessaloniki 543 51, Greece

To Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Robotixlab, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ., οργανώνει κύκλο εκπαιδευτικών εργαστηρίων ρομποτικής με θεματικό σενάριο σχετικό με την προστασία των υδάτινων πόρων και την ανακύκλωση μπαταριών.


Η φιλοσοφία των εργαστηρίων βασίζεται στη δημιουργική μάθηση, μέσα από τον πειραματισμό και τη κατασκευή. Στόχος είναι μια μοναδική βιωματική εμπειρία, υψηλής εκπαιδευτικής αξίας όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την επιστήμη της ρομποτικής κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας πραγματικά ρομπότ. Καλούνται να γίνουν εφευρέτες - μηχανικοί ρομποτικής του εργαστηρίου robotixlab και να δουλέψουν ομαδικά σε μικρά γκρουπ, με την βοήθεια του Θανάση και της Μάγιας, δύο ρομπότ που μπορούν να εκτελέσουν διάφορες αποστολές. Κατασκευή και προγραμματισμός ρομπότ, αποστολή Η2Ο ώρα μηδέν. Οι ομάδες διαγωνίζονται με τα ρομπότ τους σε μια περιπέτεια προσπαθώντας να καθαρίσουν μια λίμνη γεμάτη απόβλητα μπαταριών.


Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων για όλους και βραβείων ρομπότ για τους νικητές.
Την οργάνωση του περιεχομένου και την εκτέλεση των εργαστηρίων επιμελείται η Robotixlab και ο Μηχανικός Ρομποτικής, Αντώνης Κάνουρας MSc, MIET


2014-03-15 12:00:00
2014-03-15 15:30:00

Ενημερωτικό Δελτίο

Πατήστε "Εγγραφή" και εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε αυτόματες ενημερώσεις για νέα και εκδηλώσεις του Π.Μ.Θ.

Μέλος του
icom

Η ιστοσελίδα υλοποιήθηκε με τη συνεργασία:
Invent City College

facebook icon instagram